boomOp 22 december 2019 geven Gemengd Koor Goirle en Gemengd koor Malkander een gezamenlijk kerstconcert in de kerk St. Jan in Goirle, aanvang 14.30 uur.Dit optreden staat onder de bezielende leiding van Gabrielka Clout, dirigent van beide koren. Solisten zijn: Christina Karenovics, sopraan. Emilie Wijers, alt. Harald Quaaden, tenor. Kazue Goto, orgel. Het strijkorkest bestaat uit studenten aan de Academy of Music and Performing Arts van Fontys Tilburg en andere talenten uit Tilburg en Goirle. 

De muziek omvat als eerste het Magnificat in Bes groot van de componist Gianbattista Sammartini. Dit Magnificat is een feestelijk stuk, waarin de bezoeker de drie solisten en het koor zal horen schitteren. In het “Lauft ihr Hirten allzugleich” van Michaël Haydn wordt een aansporing aan de herders om het pasgeboren kind in de kribbe te gaan zien gegeven. Dan volgt een slaaplied voor het Jezuskind, een stemmig Pools kerstlied. Giancarlo Menotti tenslotte schreef een korte opera “Amahl and the nightvisitors” geïnspireerd door het schilderij “De aanbidding van de wijzen” van Jeroen Bosch.

Naast deze gezamenlijke koorstukken zingt elk koor afzonderlijk nog een meerstemmig kerstlied en wordt de bezoeker actief bij dit concert betrokken door mee te mogen zingen met een aantal bekende kerstliederen.

© 2015 | Koor Malkander | Fotografie: Marloes Coppes Fotografie & Frans van Aarle
Website mede mogelijk gemaakt door Apestaart webdesign & DTP