Jubileumconcert gericht op nieuwe Nederlanders

Jubileumconcert gericht op nieuwe Nederlanders

Mozaiek 6554 256 183

Op 19 november brengen wij een bijzonder lustrum-concert onder het thema Mozaiek, dat een metafoor is voor de diverse culturen die in ons land samenleven. We willen bij dit concert het traditionele concertpubliek en de nieuwkomers in ons land elkaar laten ontmoeten. Daarom is er een relatief lange pauze waarin dat ontmoeten ook fysiek kan plaatsvinden.

De muziek is gekozen rond universele thema’s als liefde en haat, oorlog en vrede, angst en vooroordeel, heimwee en thuis zijn. We denken dat een combinatie van westerse en oosterse muziek voor verbinding kan zorgen, en dat we als koor iets kunnen betekenen voor mensen uit de Arabische wereld, met Syrische immigranten als belangrijke doelgroep.

We brengen ook niet alleen stukken uit het westerse klassieke muziekrepertoire, ook worden arrangementen uit de Arabische muziek ten gehore gebracht. Naast koormuziek bevat het programma ook declamatie en instrumentale uitvoeringen door strijkkwartet en accordeon. Solisten zijn Berrie Kolmans, Monir Goran en Faten Bouralou.

 

 

 

© 2015 | Koor Malkander | Fotografie: Marloes Coppes Fotografie & Frans van Aarle
Website mede mogelijk gemaakt door Apestaart webdesign & DTP