Skip to main content

Bertold Brecht in zijn tijd

Het concert vindt heel toepasselijk plaats in het Textielmuseum waar bezoekers nog steeds herinnerd worden aan het leven van de Tilburgse textielarbeiders.

Het belooft een middag vol bijzondere luistermomenten te worden, want de communist Brecht en zijn kompanen zochten bewust naar een nieuwe vorm van muziek: niet harmonieus maar oproepend tot maatschappelijk protest, niet melodieus maar juist vervreemdend omdat dit was hoe zij de ontwikkelingen van hun tijd ervoeren.

De Kanonensong uit de Dreigroschenoper en Der Zerrissene Rock uit Die Mutter zijn typische voorbeelden van deze muziek die aan alle kanten wringt – zowel in toon als in tekst.

Malkander wordt bij dit concert bijgestaan door het gerenommeerde Brecht Trio bestaande uit Kikki Vanhautem (zang), Leo van Lierop (accordeon) en Gabrielka Clout (piano). Regie en muzikale leiding zijn in handen van  dezelfde Gabrielka Clout, dirigente van Malkander.    

Het eerste Brecht-optreden start om 13.00 uur (nog wat kaarten beschikbaar) en het tweede om 15.00 uur (uitverkocht!).

(Kaarten à €12,50 via koorleden of via <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. >)