Skip to main content

But the Rose... : Lenteconcert 2024

Het is bijna zover:
21 april 15.00 uur De Schalm Berkel Enschot ons lenteconcert But the Rose…
Kaartjes à €7,50 zijn te bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Poster_21_april.jpg

Lustrumconcert oktober 2023

 

Malkander heeft zich laten horen

Eindelijk was het zover, 28 oktober jl het jubileumconcert.  Malkander bestaat al 35 jaar en is nog steeds springlevend. Dit is opnieuw gebleken uit dit concert “Door de jaren heen”. Het was een bijzonder programma, uitdagend voor het koor. Moeilijke werken van Durante en Rutter en een (wereld)premiere “Travellers of Eternity” wat speciaal voor 35 jaar Malkander door Maurick Reuser gecomponeerd is. Met orkest Brabant Sinfonia, organist Ruud Huijbregts, de geweldige sopraan Lynn Schoone en vooral Gabrielka Clout, dirigent van Malkander is er naar toe gewerkt om een prachtige uitvoering neer te zetten. De kerk Petrus en Paulus was vol, er kon niemand meer bij. Het publiek was enthousiast en gaf tot twee maal toe een staande ovatie. Het applaus na Magnificat Rutter was oorverdovend. We kunnen nog lang nagenieten van dit succes.

 

 

Kerstconcert 2019 Goirle

Op 22 december 2019 geven Gemengd Koor Goirle en Gemengd koor Malkander een gezamenlijk kerstconcert in de kerk St. Jan in Goirle, aanvang 14.30 uur.Dit optreden staat onder de bezielende leiding van Gabrielka Clout, dirigent van beide koren. Solisten zijn: Christina Karenovics, sopraan. Emilie Wijers, alt. Harald Quaaden, tenor. Kazue Goto, orgel. Het strijkorkest bestaat uit studenten aan de Academy of Music and Performing Arts van Fontys Tilburg en andere talenten uit Tilburg en Goirle. 

Lees verder

Concert in de Blaak

Ons eerstvolgende optreden is op zondag 12 mei: een middagconcert in Hofstede De Blaak.
We zijn diep in 30 jaar repertoire gedoken, en hebben daaruit een selectie van favoriete nummers gemaakt.

Bertold Brecht in zijn tijd

Op zondagmiddag 18 november 2018 verzorgt  Malkander twee optredens van ongeveer een uur onder de titel Bertold Brecht in zijn tijd.

Op het programma staat politiek-geëngageerde  muziek uit het Duitsland van de jaren dertig en veertig in de 20e eeuw: liederen van Bertold Brecht op muziek gezet door Hanns Eisler en Kurt Weill waarin de ‘gewone’ man en vrouw centraal staan, afgewisseld met lichte amusementsmuziek uit dezelfde periode.

Lees verder

Mozaiek: interview

 Gemengd koor Malkander richt zich bij jubileum op nieuwe Nederlanders

Op 19 november viert ons koor zijn dertigjarig bestaan met een lustrumconcert in Hoge Veer aan de Bredaseweg. Begintijd: 15:30 uur. Naast stukken uit het westerse klassieke muziekrepertoire worden arrangementen uit de Arabische muziek ten gehore gebracht. Behalve koormuziek bevat het programma ook instrumentale uitvoeringen door strijkkwartet en accordeon. Belangrijkste uitvoerders van de Arabische muziek zijn Monir Goran en Faten Bouraiou, die zang en voordracht verzorgt. Berrie Kolmans zingt, en hij dirigeerde ons in de overgangstijd naar Gabrielka Clout, onze huidige dirigent.

Lees verder

Mozaiek

Jubileumconcert gericht op nieuwe Nederlanders

Mozaiek 6554 256 183Op 19 november brengen wij een bijzonder lustrum-concert onder het thema Mozaiek, dat een metafoor is voor de diverse culturen die in ons land samenleven. We willen bij dit concert het traditionele concertpubliek en de nieuwkomers in ons land elkaar laten ontmoeten. Daarom is er een relatief lange pauze waarin dat ontmoeten ook fysiek kan plaatsvinden.

Lees verder

2017 Koningsdag

Leden van Malkander zullen deel uitmaken van het grote stadskoor, dat op Koningsdag 27 april Willem-Alexander en Maxima met enig gezang zal verwelkomen in Tilburg.

Koningsdagkoor dsc 5309 250x167

(Op de website van ArtFact staat een  grotere versie. Hierop is het enthousiasme goed tezien, al staan de Malkanderleden links buiten deze foto...)

 

 

 

 

2014 Liever Vrede

 The Armed Man in het MIDI Theater
door ensemble winTkracht en koor Malkander
tijdens de feestelijkheden bij 70 jaar bevrijding van Tilburg
zondag 26 oktober 2014 om16.00 uur

Lees verder

2015 City Art Carrousel

Zondag 31 mei 2015 en donderdag 4 juni 2015

Malkander houdt van uitdagingen. Dit jaar is dat de City Art Carrousel. Wij laten in de week van de amateurkunst diverse kunstvormen samenkomen en willen daar een Tilburgse manifestatie van maken.

Lees verder