Skip to main content

Gabrielka.jpg

Gabrielka Clout

Gabrielka Clout kreeg haar (piano-en viool)opleiding aan het Maastrichts Conservatorium, waar ze o.a. cum laude haar Master correpetitie behaalde. Zij studeerde ook geruime tijd liedbegeleiding bij Rudolf Jansen. Gabrielka heeft een brede uitvoeringspraktijk als pianiste en repetitor. Masterclasses, concoursen en concerten brachten haar in diverse Europese landen.

Tot haar verhuizing naar Tilburg, werkte Gabrielka bij Opera Zuid als repetitor en ook was zij regelmatig werkzaam in die hoedanigheid bij Opera Spanga (Amsterdam/Friesland). In 2015 werd zij gevraagd om het team van de opleiding Muziektheater Klassiek aan het Fontys-conservatorium te komen versterken als correpetitor en ensemble-docent.

Gabrielka studeerde koordirectie bij Louis Buskens aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (diploma in 2015). Zij is dirigent van drie koren in de omgeving van Tilburg. Voor haar koordirectie volgde zij ook een masterclass bij Kaspars Putnins (Lets Radiokoor) en Michael Zemstov (altist en dirigent) tijdens de Kurt Thomas Cursus in Utrecht.